Categories
Novosti

Specijalni Volvo Ice Camp na vrhu Alpa

Već petu godinu zaredom izgrađen je ogromni kompleks iglua koji će i ove godine zasigurno primiti stotine planinskih turista. Riječ je o posebnom izložbenom prostoru na svijetu smještenom na najvišoj nadmorskoj visini na vrhovimaAlpa, a namijenjen je predstavljanju novog Volvovog modela S60 R-design.

 

 

Ovaj divovski ledeni kompleks napravljen je od snijega i leda, a sastoji se od četiri međupovezana glavna iglua i sedam udobnih iglua za spavanje – sve smješteno na vrhovima planine Kitzsteinhorn.

Iskusni Volvo Extreme tim radio je u smjenama pokrivajući svih 24 sata kako bi stvorio jedinstveni kompleks iglua zajedno s izložbenim salonom, ledenim barom, lounge prostorom za odmaranje i kristalno čistom blagovaonicom. Ledeni blokovi od čak 800 kilograma težine rezani su iz jezera podno glečera uz pomoć motornih pila. Ono što ekstremni tim nije mogao nositi vlastitim snagama transportirano je u iglue uz pomoć snježnih gusjeničara i rovokopača. Glomazni ledeni blokovi san su svih onih koji uživaju u umjetničkom rezbarenju leda. Naime, Ice Camp je između ostaloga opremljen i DJ pultom osvijetljenim svjetlosnim instalacijama, dopunjenim sa stilski usklađenim stolcima za odmaranje, zidom s grafitima i fotografskom odajom, a sve u funkciji združivanja elegantnog dizajna i suvremene tehnologije kako bi posjetiteli mogli ponijeti cool ipresije s 2500 metara nadmorske visine.