Categories
Noviteti Novosti

Abarth 595 Turismo i Competizione (foto)

Nakon promocije Abarth 500 modela u SAD, FIAT kreće u ofanzivu promocije specijalnih modela ovog poznatog proizvođača. Tako u Bolonju dolaze verzije Abarth 595 Turismo i Competizione. Kao što sama imena govore, prvi je namijenen kupcima koji nisu toliko jaki na gasu (zar je to sa ovim modelima moguće?), dok je drugi namijenen onima koji cijene sportsku vožnju.

Oba modela pokreće sada već čuveni 1,4 litarski Multiair turbak, ali sada sa 160 KS, kao u američkoj verziji. Turismo model dolazi sa elektronskim automatskim mjenjačem, dok Competizione dolazi sa ručnim mjenjačem i pet brzina. E sad, oba modela po pitanju eksterijera su značajno drugačija. Tako Turismo dolazi u dvobojnoj karoseriji, sa 595 oznakama naprijed i nazad i felgama veličina 17 cola. Unutrašnjost krase fini materijali, poput kože u dvije boje, kožni volan i alu papučice.

Competizione je već druga priča i kod njega je sve podređeno agresivnosti. Vanjštinu krasi agresivna Grigio Record boja sa felgama iste boje, žuta Brembo kočiona kliješta, te alu detalji. Unutrašnjost dolazi sa Sabelt sjedištima od alkantara i raznim agresivnim dodacima. Oba modela se također mogu naručiti i sa dodatnim nivoma opreme.