Categories
Novosti Špijunke/Renderi

Novi Ford Mondeo dolazi sljedeće godine

Novi Ford Mondeo će imati dizajn inspiriran nedavno predstavljenim četverovratnim coupeom Evos. Fordov kinetički dizajn ušao je u drugu fazu, a ona podrazumijeva veliku trapezioidnu rešetku hladnjaka te uža prednja svjetla, na koje su nas već privikli Fiesta i u većoj mjeri novi Focus, pa će Mondeo i dalje ostati prepoznatljiv i u skladu s ostatkom porodice.

Podvozje nove generacije modificirana je verzija aktuelnog Mondea, uz dorade koje za rezultat imaju kontrolirano raspoređivanje snage na pogonskim prednjim točkovima, što gotovo isključuje mogućnost podupravljanja.
Puno će pažnje biti posvećeno interijeru, kako dizajnu tako i materijalima, jer proizvođač ističe kako se po tom pitanju želi što više približiti automobilima više klase. Za motore se najavljuju 1.6 i 2.0 EcoBoost turbobenzinci sa 150, odnosno 180 i 220 ks, te 1.6 i 2.0 TDCi dizelaše sa 137 i 163 ks. Svjetska premijera će vjerovatno biti na salonu u Detroitu sljedeće godine, dok će evropska premijera biti na salonu u Ženevi.