Categories
Novosti Vijesti BiH

Podrška Peugota predstavi Harisa Pašovića

Peugeot je oficijelno vozilo glumačke ekipe predstave “Ruže za Anu Terezu – Fudbalske priče”, autorskog projekta reditelja Harisa Pašovića i koreografa Edwarda Cluga.

“Kroz saradnju sa East West Centrom Sarajevo i Bosanskim narodnim pozorištem u Zenici, koji realizuju predstavu ‘Ruže za Anu Terezu – Fudbalske priče’, željeli smo podržati razvoj kulture u BiH i omogućiti glumcima predstave sigurnu i udobnu vožnju u modelu 3008 na njihovoj turneji po bosanskohercegovačkim gradovima. Ulaganje u kulturu i podrška umjetnicima za Peugeot u BiH je od velikog značaja i zbog toga sa zadovoljstvom podržavamo projekte ovog tipa.”, istakao je Denis Mašić, direktor marketinga kompanije Vermont, generalnog uvoznika i distributera Peugeot prozivoda za BiH.

Pored glumaca i plesača iz Rusije, Italije, Belgije i Turske, svoj doprinos predstavi dali su i muzičari Damir Imamović i Željko Joksimović. Nakon Zenice, gdje je premijerno prikazana 22.09, predstava igra u Bihaću, Jajcu, Bosanskoj Gradišci, Sarajevu, Sokocu, Tešnju, Srebreniku, Derventi i Rudom dok će regionalna i evropska turneja početi u prvim mjesecima naredne godine.