Categories
Novosti

Martin Winterkorn i novi Hyundai i30 (video)

Da je Hyundai četvrta marka po proizvodnji automobila u svijetu, to već svi znamo. Ali, da je taj isti Hyundai zabrinuo VW, to nismo znali. Na uskoro završenom Sajmu u Frankfurtu veliku pažnju je izazvala posjeta Martina Winterkorna, prvog čovjeka ove njemačke kompanije, koji je veliku pažnju posvetio novom modelu i30.

Kao što je poznato novi i30 će biti bitan konkurent u kompakt klasi, gdje je VW Golf lider, pa je Winterkorn iz prve ruke htio provjeriti šta nudi korejska konkurencija. Tako je vrijedni Nijemac sa pažnjom pregledavao novi i30, sve od vanjskog dizajna, pa do materijala korištenih u enterijeru. Winterkorn je čak i mjerio prostor u enterijeru, te znatiželjno provjeravao mogućnosti namještanja volana.

Poslovični Nijemci su vjerovatno našli nekoliko mana Hyundaiju, ali sa štanda su sigurno otišli sa brigom, jer Hyundai krupnim koracima grabi naprijed, dok je Winterkorn jednom prilikom i rekao da će se u budućnosti sa ovom korejskom markom voditi velika borba na globalnom tržištu.