Categories
Koncepti Novosti

Mate Rimac predstavio svoj električni superautomobil (video)

Naše gore list, moramo tako reći, Livnjak Mate Rimac, predstavio je svoj koncpet na električni pogon. Već nekoliko dana se po internetu povlače teaser fotografije ovog modela, ali iskreno rečeno, mrsko nam je bilo objavljivati takve fotografije, pa smo čekali finalni proizvod.

 

 

 

Concept_One raspolaže sa 1088 KS i kamionski obrtni moment od 3800 Nm, što je dovoljno da ovaj 1.650 kg težak automobil do 100 km/h ubrza za manje od tri sekunde (tačnije 2,8 sec), dok je najveća brzina ograničena na 305 km/h.

Dizajn ovog model potpisuje dizajner Adrijan Mudri, koji je radio neke dizajnerske poslove za Ferrari, dok je za enterijer zadužena bugarska firma Vilner. Iz kompanije Rimac tvrde da ovaj koncept ima autonomiju od 600 kilometara, što je do sada naišlo na podozrivost kod stručnjaka, a ostaje da se vidi da li je to istina.

Bit će napravljeno 88 modela, a prema informacijama iz ove kompanije, već su dva modela prodata bogatom arapskom šeiku. Cijena modela se kreće u rasponu od 400.000 do 700.000 eura.