Categories
Noviteti Novosti

Nova Honda Civic

Baš nas je krenulo sa novitetima sa Frankfurta, što je i logično, jer je sajam već počeo za novinare, pa oficijelni PR likovi žele biti brži od bliceva novinara i javnosti predstaviti do sad brižljivo čuvane novitete. Jedan od takvih je i nova Honda Civic, koja je još početkom ove godine predstavljena u SAD  u sedan i coupe izdanju, dok je premijera evropske verzije zakazana za ovogodišnji Sajam u Frankfurtu.

 

 

Po pitanju dizajna nije mnogo urađeno, jer je prethodna generacija jednostavno dostigla svoj dizajnerski vrhunac. Urađene su izmjene prednjeg i stražnjeg dijela, dok je bočna silueta skoro ista kao kod prethodnika. Pored novog izgleda eksterijera i enterijera, Civic modelske godine 2012 je dobio i novi 2,2 litarski turbo-dizel motor sa 150KS i 340 Nm obrtnog momenta, a u ponudi će biti i benzinci 1.4L sa 100KS i 1.8L sa 140KS, dok će se kasnije pojaviti i dizelaš 1.6L sa oko 120 konja. Novi model će se proizvoditi u Velikoj Britaniji, u fabrici u Svindonu.

Novi Civic, specijalno dizajniran za Evropu, deveta je generacija popularnog hatchbacka. Prvi Civic pušten je u prodaju još 1972. godine i do danas predstavlja model koji diktira trendove u dizajnu automobila C segmenta.