Categories
Noviteti Novosti

Abarth noviteti za Frankfurt

Abarth će predstaviti nekoliko noviteta na Sajmu u Frankfurtu, a prvi među njima Punto SuperSport, sa dvobojnim eksterijerom, kojeg pokreće 1,4 litarski MultiAir motor sa 180KS. Prema fabričkim podacima ovaj model do 100 kilometara na sat ubrzava za 7,5 sekundi, uz maksimalnu brzinu od 216 km/h.

 

 

Od opreme na ovom modelu treba izdvojiti mat crne alu felge veličine 18 cola, crvena kočiona kliješta, aerodinamički kit, kao i dorađeni enterijer koji podrazumijeva Abarth Corsa by Sabelt sportska sjedišta, kožni volan i pedale od nehrđajućeg čelika.

Drugi novitet na ovom sajmu je Abarth 695 Competizione  u Grigio Competizione Opaco boji  sa 1.4 16v T-Jet turbo motorom i 180KS jačine. Ovaj automobil postiže maksimalnu brzinu od 225 kilometara na sat, a do stotke mu treba manje od sedam sekundi. U unutrašnjosti se nalaze samo dva sjedišta i to isto Abarth Corsa by Sabelt.

Možda najinteresantniji novitet je Abarth 500 Convertible Italia, koji je napravljen u čast 150 godina ujedinjenja Italije. Bit će proizvedeno samo 150 komada, a dolazi u verziji sa plavom Abu Dhabi bojom. Pogoni ga isti 1,4 litarski turbo Multiair motor, ali sa 160 KS jačine.