Categories
Koncepti Novosti

Dva Peugeot noviteta u Frankfurtu

Peugeot nastavlja i u 2011. godini ofanzivno lansiranje novih modela predstavljajući 508 RXH kao i konceptni HX1. Ovi modeli će biti prezentovani na Sajmu automobila u Frankfurtu koji se održava od 15. do 25. septembra 2011. godine. Peugeot sa novim modelima predstavlja svoju viziju novog svjetskog poretka u automobilskom sektoru.

 

 

 

Nakon 3008 Hybrid 4, prvog svjetskog dizel-hibrid vozila Peugeot je ovim motorom odlučio opremiti i 508 RXH. 508 RXH dolazi sa 2.0HDi FAP dizel motorom smještenim u prednji dio vozila i sa 163 KS dok su zadnji točkovi pogonjeni elektro-motorom sa 37 KS. Ova motorizacija obezbjeđuje ukupnu snagu od 200 KS te pogon na sva 4 točka.  U Frankfurtu će biti prezentovana ograničena serija 300 primjeraka koji će se moći rezervisati preko interneta.

Predstavljanjem konceptnog modela HX1 Peugeot želi osjetiti reakcije posjetilaca na vozilo za 6 osoba sa nekonvencionalnim izgledom koje je sportski nastrojeno uz izuzetnu aerodinamiku. Sa dužinom od 4,93m, neobičnim dizajnom vrata i prilagodljivom unutrašnjošću nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Predstavljanjem i drugih modela Peugeot na sajmu u Frankfurtu dokazuje koncept kreiranja automobila koja su ekološki prihvatljiva.

Da Peugeot dizajneri i dalje kreiraju inovativna rješenja koja će vozačima omogućiti sigurnu i udobnu vožnju, dokaz je i nagrađivani sistem mobilnosti “Mu by Peugeot” koji će također biti prezentovan na Sajmu.