Categories
Noviteti Novosti

Novitet iz Inglostadta: Audi A8 Hybrid

Hibridni modeli postaju sve više zastupljeniji u ponudama skoro svih automobilskih proizvođača. Tako je i Audi predstavio hibridnu verziju svog glavnog modela A8. Ova verzija je odavno najavljena, a radi se o modelu sa četvorocilindričnim 2.0 TFSI motorom koji radi u kombinaciji sa električnim motorom. Zajedno ova dva motora daju daju 245 KS snage i 480Nm obrtnog momenta. Benzinski motor je odgovoran za 211 KS i 350Nm obrtnog momenta.

A8 hybrid može ići do brzinom do 100 kilometara na sat sa električnim pogonom, pri čemu na taj način može preći tri kilometra. Mislimo da razbacivanje sa ovom maksimalnom brzinom nema smisla, kada se pogleda mala autonomija. Ipak, u Audiju kažu da mu je za postizanje brzine od 100km/h potrebno 7,7 sekundi, dok je maksimalna brzina 235km/h.

Međutim, ekonomičnost je glavna odlika ovog motora, tako da ovaj model prosječno troši 6,4 litara bezolovng goriva na stotinu pređenih kilometara. A8 hybrid se isporučuje sa standardnom metalik bojom, trozonskom automatskom klimom, LED svjetlima, kao i BOSE zvučnim sistemom.