Categories
Koncepti Novosti

VW Bulli koncept ide u serijsku proizvodnju

Volkswagenu uvijek treba puno vremena za odluku o proizvodnji nekog koncepta. Sjetimo se samo koliko je fenomenalnih koncepata ostalo u formi jednog ili eventualno dva sajamska primjerka. Ipak, Volkswagen Bulli concept će imati bolju budućnost, jer su u VW-u izgleda odlučili da ovaj model krene u serijsku proizvodnju.

 

 

 

 

 

VW Bulli će više biti MPV nego kombi, a imat će šest sjedišta, dok dolazi na potpuno novoj MDS platofrmi, koja se opisuje kao platforma sa modularnim dizajnom.

Radi se o fleksibilnoj platformi, koju će koristiti različiti modeli VW-a u budućnosti. Trenutno se ne zna kada će ovaj koncept u serijsku proizvodnju, ali ono što je sada sigurno jeste da će se proizvoditi u Meksiku , pa će vjerovatno zbog toga biti više prilagođen američkim kupcima, a sjetimo se da je VW Bus prve generacije bio jako popularan u SAD-u tokom 60-ih i 70-ih godina prošlog vijeka.

VW Bulli concept pokreće elektromotor sa 85 kW i 260 Nm. Težina modela je 1450 kilograma, pogon će biti na prednje točkove, a ubrzanje do 100 kilometara na sat je  11,5 sekundi. Maksimalna brzina je elektronski ograničena na 140 kilometara na sat, a sa jednim punjenjem litijum-jonskih baterija  autonomija iznosi oko 300 kilometara. Ipak, vjerovatnije je da će ovaj model dolaziti u serijskim varijantama sa benzinskim i dizel motorima, dok električna verzija još nije sigurna.

One reply on “VW Bulli koncept ide u serijsku proizvodnju”

Comments are closed.