Categories
Koncepti Novosti

SUV iz Maseratija dolazi u Frankfurt

Maserati odavno najavljuje svoj model koji će se ravnopravno boriti u SUV klasi. Sjetimo se samo koncepta Kubang, koji je predstavljen sada već davne 2003. godine. Koncept je tada pobrao sve simpatije automobilističke javnosti, ali, nažalost, FIAT tada, zbog krize u kojoj se nalazio, nije imao sredstava za njegov razvoj i čitav koncept je ostavljen za neka druga, bolja vremena.

Izgleda da je to vrijeme stiglo, jer, doduše prema nepotvrđenim informacijama, Maserati predstavlja svoj prvi SUV u historiji, i to u Frankfurtu. Naravno, kako je FIAT nedavno postao većinski vlasnik Chrylsera, za platformu Maserati SUV-a koristit će se detaljno prerađena platforma Jeepa Grand Cherokee. Ovo može biti samo plus, jer se radi o jednom od najboljih off-road modela na svijetu.

 


Ipak, kako Maserati neće biti namijenjen za pentranje po kozjim stazama, očekuje se da će platforma biti izmijenjena za sportski ugođaj vožnje. Za pogon će se koristiti već dobro znani V8 motori iz Maseratija, koji će vjerovatno biti nešto pojačani. Ako novi model bude imalo ličio na koncept Kubang, ovom modelu predstoji svijetla budućnost, što će samo učiniti realnijim vijesti o nedavno najavljenom planu za povećanje proizvodnje Maserati modela na 50.000 godišnje, što je ambiciozni plan kojeg je najavio Sergio Marchionne.

2 replies on “SUV iz Maseratija dolazi u Frankfurt”

Comments are closed.