Categories
Noviteti Novosti

Frankfurt: Mazda predstavlja CX-5

Mazda će svjetsku premijeru nove Mazde CX-5 održati na Frankfurt Motor Showu. CX-5 je prvi automobil iz Mazdine nove generacije proizvoda koji će usvojiti cjelokupnu Mazdinu revolucionarnu tehnologiju SKYACTIV i novu dizajnersku temu KODO – Duša pokreta. Automobil će se na svjetskim tržištima predstaviti početkom 2012. godine. Temeljen na SKYACTIV tehnologiji – koja uključuje najnovije Mazdine benzinske i dizelske motore, ručne i automatske mjenjače, karoseriju i podvozje – CX-5 isporučuje precizan odziv i visoku udobnost vožnje zajedno sa izvrsnim ekološkim i sigurnosnim osobinama.
Ponuda motora za CX-5 evropskih specifikacija uključuje Mazdin SKYACTIV-G dvolitreni motor i SKYACTIV-D 2,2-litreni dizelski motor raspoloživ u dvije verzije različitih snaga. Oba motora imaju revolucionarni kompresijski omjer od 14:1 za optimalnu učinkovitost. Mazda se fokusirala na postizanje odličnih ekoloških osobina za jedan kompaktni SUV i ciljala je na emisiju CO2 manju od 120 g/km za SKYACTIV-D 2,2-litreni motor.
CX-5 je također prvi serijski model koji će prikazati Mazdinu novu dizajnersku temu, KODO – Duša pokreta, prvi put viđenu kod koncepata Mazde SHINARI i Mazde MINAGI. Jedinstvene teme KODO dizajna uključuju istaknutu prednju masku i dinamičan oblik koji utjelovljuje snažan izraz vitalnosti i agilnosti.
Zajedno s CX-5 na Mazdinom štandu u Frankfurtu biti će i obnovljena Mazda3. Sada Mazda3 ima još nižu emisiju CO2, sportskiju i stabilniju voznu dinamiku, osvježeni dizajn interijera i eksterijera te je još kvalitetnija.
Izvor: Mazda PR