Categories
Koncepti Novosti

Ovako bi trebao izgledati Ferrari u budućnosti

Automobili budućnosti nikako neće biti ono što gledamo danas, ali možemo se nadati da će futuristički dizajn dobro pričekati, prije nego što krenu u serijsku proizvodnju.

Tako je i Ferrari raspisao konkurs za dizajn njihovih modela budućnosti, a na konkurs se prijavio veliki broj dizajnera iz raznih dijelova svijeta sa raznim rješenjima izgleda automobila. Prvu je nagradu dobio je rad Eternita, korejske dizajnerske ekipe sa sveučilišta Hongik u Seoulu. Druga je nagrada, za rad Xezri, otišla u ruke Azerbejdžanca Samira Sadikhova iz torinskog IED-a, a treću je osvojila ekipa iz London Royal College of Arts sa modelom Cavallo Bianco.

Također, glavni sponzor ovog konkursa, softverska kompanija Autodesk dodijelila je i dvije posebne nagrade. Pobjedničkoj ekipi glavnog dijela konkursa otišla je i nagrada Autodesk Design Award za “najuspješnije korištenje softvera u procesu dizajniranja”, dok je druga nagrada Most Unexpected Technological Solution dodijeljena ekipi sa kineskog univerziteta Jiangnan, za njihov projekat The Drake.