Categories
Novosti

Radnici Volva dobili nagradu od strane NHTSA

Thomas Broberg i Erik Coelingh iz Volvo Car korporacije, dobitnici su nagrade NHTSA, američke administracije za cestovnu sigurnost, za značajne doprinose sigurnosti automobila. „To pokazuje da je naš rad na sigurnosti cijenjen i jako smo ponosni zbog toga“ – izjavili su Broberg i Coelingh.

„Prirodno je biti ponosan na činjenicu da je vaš rad prepoznala tako jaka organizacija“ – tvrdi Thomas Broberg, sigurnosni ekspert Volvo Car korporacije, koji je dobio nagradu za izvrsno rukovođenje projektima i doprinos cestovnoj sigurnosti u kategoriji nazvanoj „Specijalna nagrada za vrednovanje.“

„Nagrada nije samo priznanje posla koji sam napravio, već i priznanje dostignuća svih onih koji rade na polju sigurnosti Volvo vozila.“ – zaključuje Broberg.

Eric Coelingh je dobitnik nagrade sa inžinjersku izvrsnost. „Bio sam oduševljen viješću. To je sjajna nagrada, na koju sam izuzetno ponosan“. Tokom svoje 11-godišnje karijere na polju automobilske sigurnosti, Coelingh je bio uključen u razvoj brojnih sistema, kao što je upozorenje na udar sa funkcijom automatskog kočenja i sistem za prepoznavanje pješaka.

„Bila je to sjajna avantura. Kada sam počinjao sa radom, odjel je bio malen, a aktivna sigurnost u konceptnoj fazi. Danas je to velik i vitalan dio naših operacija. Ali to nije kraj našeg puta“ – zaključuje Coelingh.

Svake druge godine, NHTSA (US National Highway Traffic Safety Administration), nagrađuje pojedince, čiji rad posebno unaprijeđuje cestovnu sigurnost. Automobilske kompanije i organizacije predlažu kandidate za nagradu u tri kategorije. Broberg i Coelingh su jedini predstavnici švedske kompanije među ovogodišnjim pobjednicima. U proteklom periodu, oko 15 Volvo zaposlenika je dobilo nagrade od NHTSA administracije.