Categories
Noviteti Novosti

Najštedljvija Astra do sada

Modeli sa posebno niskom emisijom CO2 uglavnom imaju slabe do srednje jake motore, dok niska potrošnja i niska emisija obično idu ruku pod ruku sa slabim ili osrednjim performansama. Opel ima drugačiji pristup – sa moćnim ecoFLEX modelima.

 

 

 

 

 

Dok konkurenti sa niskom emisijom CO2 u klasi kompaktnih autombila obično nude izlaznu snagu od oko 105 HS, nova Astra ecoFLEX je opremljena 1,7-litarskim CDTI turbo-dizel mtoorom sa 130 KS. On slijedi uspješni model Insignia ecoFLEX sa 160 KS i Corsa ecoFLEX sa 95 KS u ponudi dinamičnih ekonomičnih Opelovih modela.

Nova Astra ecoFLEX sa petoro vrata troši samo 3,7 litara dizela na 100 kilometara u kombinovanom ciklusu. Njena emisija CO2 iznosi samo 99 g/km, što je čini najštedljivijom i najzelenijom Opel Astrom ikada. Sa 130 KS, maksimalnim obrtnim momentom od 300 Nm i šestostepenim ručnim sistemom prenosa, novi zeleni lider klase kompakta postavlja standarde u performansama i zabavi pri vožnji u najvažnijem evropskom segmentu vozila. Cijene će biti objavljene na lansiranju modela na tržite u jesen.