Categories
Noviteti Novosti

Najjači do sada: Renault Megane RS Trophy

Nakon što smo tačno prije sedam dana pisali o tome da će Renault predstaviti novu najjaču verziju Meganea, Renault je jučer objavio prvi set zvaničnih fotografija i detalje o tom modelu. Njegova premijera će biti 17. juna na Renault Sport danu na Nirburgringu u Njemačkoj.

 

 

 

Auto je nazvan Megane RS Trophy, a pokreće ga pojačani dvolitarski turbo četvorocilindraš koji sada raspolaže sa 195 265KS i 360 Nm obrtnog momenta, što znači da ima 15KS i 20 Nm više od standardnog modela. Kada se to baci na papir, to znači da su dostupna 132.5KS po litri zapremine, dok odnos težina/snaga iznosi 5.09 kg po jednoj KS.

Prema fabričkim podacima, Megane RS Trophy od 0-100 km/h ubrzava za šest sekundi (standardni Megane RS 6,1 sec), postiže maksimalnih 254 km/h (standardni model 250 km/h. Ipak, ono što odlikuje ovaj model jeste njegova ekskluzivnost, jer će biti proizveden u samo 500 primjeraka, a prodavat će se samo u Francuskoj, Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Belgiji, Portugalu, Španiji, Italiji, Švicarskoj, Austriji i Sloveniji. Njegova cijena će biti oko 35.500 eura.