Categories
Lancia Novosti

Lancia Y: Vincent Cassel kao zaštitno lice

Reklamna kampanja za novi Ypsilon započela je s emitiranjem 5. juna u Itaiji.  Reklamna kampanja za TV, štampu , jumbo plakate radio i Internet, koju je napravila agencija Armando Testa, izaziva tradicionalni koncept luksuza ogoljujući ga do krajnjih granica i predstavljajući ga u jednom modernom obliku. Zapravo, prema tumačenju Lancie, moderan luksuz oslobođen je svega što je višak i postaje sinonim osobnosti i originalnosti. Slogan kampanje ukratko se može sažeti u nekoliko riječi: “luksuz je pravo svakog čovjeka”.

Zvijezda kampanja karizmatični je glumac Vincent Cassel, koji izvodi monolog u stilu pozorišnog komada u reklami. Reklama je snimljena u Parizu, u produkciji kompanije The Family, u saradnji sa kompanijom Caviar, pod režiserskom palicom Romaina Gavrasa i Kim Chapiron.

Nova reklamna kampanja za model Ypsilon postaje interaktivna na webu, mediju koji više od ostalih približava marku kupcima. Reklama na webu sastoji se od brojnih banera, uključujući nekoliko posebnih formata za MSN i YouTube. Sa početkom 6. juna, Lancia svim korisnicima nudi mogućnost da iznesu svoju ideju o tome što je to luksuz na minisiteu luxuryisaright.com by Bitmama i da tako postanu Ambasadori luksuza.

Žiri će odabrati pet zvijezda za sljedeću, novu digitalnu kampanju za model Ypsilon među tim ambasadorima luksuza i objaviti je u vodećim italijanskim novinama. A da stvar bude još bolja, među imenima svih registriranih na web-mjestu bit će izvučen dobitnik ekskluzivnog modela Lancia Ypsilon Platinum.

http://www.youtube.com/watch?v=mRlPCjbPSUQ&feature=player_embedded