Categories
Novosti

Vovlo smartphone aplikacija

Vozači Volva više ne moraju izgubiti kontakt s vlastitim automobilom kada ga parkiraju. Najnovija vijest kaže da je stigla mobilna aplikacija koja osigurava kontakt s parkiranim vozilom preko iPhonea ili pametnog telefona kontroliranog operativnim sistemom Android.

Volvo je time postao proizvođač sa najrazrađenijom i najšire primjenjivom aplikacijom u Evropi, kada je u pitanju kontrola i nadzor automobila iz bilo koje lokacije ili u bilo koje vrijeme. Aplikacija za mobilni telefon sljedeći je korak u naporima Volva da osigura superioran raspon mogućnosti povezivanja s automobilom, kako u samom automobilu tako i onda kada je on ostavljen na parkiralištu. Mobilna aplikacija produžetak je usluge Volvo On Call, koja se temeljila na pristupu centru za pomoć u slučaju nezgode ili izvanredne situacije. Volvo On Call trenutno je dostupan u 12 evropskih zemalja i Rusiji.

Volvo će u budućnosti izbaciti niz novijih sistema povezanosti s vozilom. Tek predstavljena mobilna aplikacija transformira Volvo On Call od sistema  namijenjenog za izvanredne slučajeve u korisnu i praktičnu opciju za niz drugih uporaba. Aplikacija će zasigurno povećati prodaju sistema , a u Volvu su uvjereni da će tako ambiciozni planovi na području povezanosti privući sve više ljubitelja automobila da se odluče na kupovinu njihovih automobila.