Categories
Novosti Vijesti BiH

Obnovljena Renault Laguna dostupna i kod nas

Osvježena Renault Laguna III stigla je na automobilsko tržište Bosne i Hercegovine, prezentacijom održanom u sarajevskom hotelu Hungaria. Nova Renault Laguna jača reputaciju treće generacije francuske limuzine brojnim kvalitetama, kao što su izuzetna vozna dinamika, omjer cijene i opreme, te vrhunska sigurnost, kvalitet i pouzdanost.

Atraktivniji stajling prednjeg sa novim prednjim svjetlima, daje Laguni agresivan sportski nastup. Naglašena bočna linija postepeno se uzdiže do kraja vozila, odnosno do zatamnjenih stražnjih svjetala. Novi element prepoznatljivosti je i dvostruki završetak izduvnog sistema, nekad rezervisan samo za najjače izvedbe. Identične promjene doživjela je i Laguna Grandtour, koja i dalje osvaja atraktivno zakošenim stražnjim dijelom, a koji krije prtljažnik osnovne zapremine od 501 litre i maksimalne od 1.593 litre. Prtljažnik Lagune Berlina zaprema 450 litara.

Kada je u pitanju unutrašnjost, nova Laguna svoje putnike mazi kvalitetnim materijalima,  efektnim detaljima i pažljivo odabranim bojama, koje boravak čine maksimalno ugodnim. Posebna je pažnja posvećena zvučnoj izolaciji, radu amortizacije i funkcionalnosti klima uređaja.

Nova Laguna je osmišljena da pruži istinski užitak vožnje, zahvaljujući sposobnim motorima i naprednoj šasiji. Ekskluzivna 4Control šasija sa upravljanjem na sva četiri točka sada je dostupna sa najtraženijim motorima u ponudi i nudi nesvakidašnju lakoću upravljanja i okretnosti. Pored toga, dostupnost naprednih dodataka kao što je Carminat TomTom Live i Carminat Bluetooth DVD navigacija, zatim Bose i Arkamys audio sistemi, te Bluetooth telefonija i Plug&Music digitalna konekcija, čine od nove Lagune moderan i atraktivan automobil.

Moderni eco2 motori još više poštuju životnu okolinu, te u prosjeku troše 0,5 litara manje od prethodnika. Tako recimo dCi110 dizelaš u prosjeku troši tek 4,7 litara. Jače izvedbe 2.0 dCi motora sa 130, 150, 175 (automatski mjenjač) i 180 KS nude vrhunske mogućnosti uz prosjek potrošnje od 5,2 do 5,7 litara (6,2 litre sa automatskim mjenjačem). Ljubitelji benzinaca mogu birati 2.0 litarski 16v agregat sa 140 KS, koji u prosjeku troši 7,5 litara, te njegovu turbo izvedbu sa 170 KS, koja u prosjeku troši 8,7 litara.

Kada je Renault u pitanju, sigurnost se shvata potpuno i ozbiljno. Tome svjedoči veliki broj sistema aktivne i pasivne sigurnosti. Zbog toga je Laguna bez problema ostvarila najbolji rezultat klase u EuroNCAP sigurnosnim testovima, osvojivši 36 od maksimalnih 37 bodova.

Cijene nove Lagune u BiH startaju od 38.323 KM sa PDV-om, koliko košta verzija Black Edition 2.0 16v. Osnovni Black Edition dCi 150 košta 42.601 KM, a najskuplji Bose & Design dCi 175 BVA košta 48.877 KM. Doplata za verziju Grandtour iznosi 2.139 KM.

One reply on “Obnovljena Renault Laguna dostupna i kod nas”

mortgagecrow Appreciate you sharing, great blog post.Really looking forward to read more. Want more.

Appreciate you sharing, great blog post.Really looking forward to read more. Want more.

Comments are closed.