Categories
Noviteti Novosti

Dolaze nam Volvo modeli sa mirisom okeana

Volvo je osnivač čuvene trke jedrilica Volvo Ocean Race, koje se svake godine održavaju i obilaze većinu lokacija na obalama Atlantskog i Pacifičkog okeana. Povodom toga, Volvo je u Ženevi predstavio četiri Ocean Race Edition modela –  Volvo V60, XC60, V70 i XC70.

Predstavnici Volvo Ocean Race edicije, ocrtavaju sve vrijednosti koje naši kupci očekuju od automobila: aktivni životni stil, avantura i strast bez kompromisa po pitanju sigurnosti i ekologije“ – tvrdi Lennart Stegland, predsjednik Special Vehicles divizije pri Volvo Cars korporaciji.

 

 

 

 

Volvo Ocean Race Edition modeli do prodajnih će salona stići u junu 2011. godine, a predviđena je prodaja oko 7.500 primjeraka. Najviše se kupaca očekuje u Njemačkoj, Švedskoj, Velikoj Britaniji i Italiji, a nisu isključena ni tržišta izvan Evrope. Kupci mogu birati između dvije luksuzne karoserijske boje, Volvo Ocean plava II i Electric srebrna, u kombinaciji sa kožnim presvlakama inspirisanim svijetom jedrenja i dostupnim u crnoj i bež boji. Od ostalih detalja, ističu se unikatno dizajnirane aluminijske felge, hromirani detalji i Volvo Ocean Race amblem na prednjem braniku.

 

 

U unutrašnjosti automobila, sjedišta i panele na vratima krasi dodatni nivo završne kvalitete. Na prekrivaču prtljage, patosnicama i lajsnama na pragu, također se nalazi stilizirani Volvo Ocean Race logo. Osim toga, na HMI (Human Machine Interface) dispjelu, pozdravna poruka sadrži Volvo Ocean Race logo i prateći tekst.

„Brojni su detalji koji vas na suptilan način tjeraju da mislite o brodovima i jedrenju. Dekor, materijali i šavovi koketiraju sa jedrilicama, dok poseban dizajn felgi, oslikava pokrete valova“ – objašnjava Lennart Stegland.

Volvo Ocean Race Edition automobili, dostupni su sa svim motornim opcijama, kao i standardni Volvo modeli.