Categories
Noviteti Novosti

Dolazi poboljšana verzija Nissana 370Z

Opet postavljamo vijesti iz Ženeve, a kako je krenulo, tako će biti tokom cijele sljedeće sedmice. Ovogodišnji sajam je prevazišao očekivanja najvećih optimista, a to i ne treba čuditi, jer je ove godine u Ženevi predstavljeno više od 100 premijera.

Ovaj put vam predstavljamo Nissan 370Z GT Edition, posebno izdanje koje u prodaju kreće u ograničenoj seriji po najavljenoj cijeni koja će biti manja od standardnog 370Z Coupe. Ova verzija je prepoznatljiva po sivim stickerima na bokovima, dok su tu i posebne aluminijske felge od 19 cola, a ovaj model će biti dostupan u tri ekskluzivne boje: metalik crna, biser bijela i Black Rose.

GT Edition na sebi nosi brojna poboljšanja koja će tokom godine svoju primjenu naći na standardnoj verziji modela 370Z. Tu je nova postavka pogona za dodatnu udobnost, veća zvučna izolacija kabine, integrirani navigacijski sistem u unutrašnjem retrovizoru i novi senzori pritiska u gumama. Sedmostepeni automatski mjenjač je sada opremljen sa zimskim načinom rada, koji koristi drugu brzinu za kretanje iz mjesta. Motor je ostao isti, a radi se 3,7-litarskom V6 motoru koji isporučuje 328 KS i 363 Nm obrtnog momenta.