Categories
Novosti

Mercedes-Benz modeli kao zvijezde filma (video)

Nepoznati identitet je novi triler u kome glumi Liam Neeson, January Jones i Diane Kruger, ali uloge u ovom filmu je dobilo i nekoliko modela Mercedes-Benza.

Film, koji je premijeru imao tokom februara u SAD-u, a može se pogledati i u našim kinima, sniman je u Berlinu u filmskom studiju Babelsberg. Radnja filma se dešava oko lika kojeg glumi Liam Neeson, a kojeg, nakon kome koju je preživio, niko ne poznaje, pa čak ni njegovi bližnji. Jedina koja će mu pomoći u vraćanju identiteta jeste Diane Kruger, koja u filmu glumi taksi vozača Mercedes modela.

Šest različitih modela Mercedes-Benza je korišteno u snimanju ovog filma, uključujući i četiri modela E-klase (W125, W210, W211 i W212 electric), a bili su ofarbani u dobro poznatu krem boju njemačkih taksija. Osim ovih modela, prisutan je bio i model B-klase F-CELL. Ipak, apsolutna zvijezda filma je bio model SLS AMG, koji nastavlja tradiciju svog slavnog predaka Mercedes-Benz Gullwinga, koji se pojaviljivao u nekoliko istaknutih trilera iz 50-ih godina prošlog vijeka. U nastavku možete pogledati video sa snimanja filma i dijelova u kome su korištena Mercedes vozila.

http://www.youtube.com/watch?v=O3LAmJSS8zU&feature=player_embedded