Categories
Noviteti Novosti

Osvježenje za Hondu Accord

Došli smo do još jedne legendarne marke koja nema zastupnika u našoj zemlji. To je pomalo čudno, jer u BiH postoji veliki broj poklonika nekih legendarnih modela ovog japanskog proizvođača. Kako god, Japanci ne čekaju nas, pa su u Ženevi predstavili osvježenu Hondu Accord.

Radi se o redizajniranom Accordu osme generacije namijenjenom evropskom tržištu. Japanci ovaj model označavaju kao suptilno poboljšan u odnosu na prethodnika. Razlike se odnose na novu masku hladnjaka, izmijenjene odbojnike i nova prednja i stražnja svjetla.

 

 

 

Enterijer je uglavnom isti, ali sada su tu nove presvlake sjedišta, bolja zvučna izolacija i deblja stakla stražnjih prozora. U varijanti Type S, Accord dolazi ukrašen metalnim umecima i ambijentalnim crvenim osvjetljenjem. Ostale modifikacije su dorade na ovjesu te na prednjim svjetlima koja dolaze sa funkcijama aktivnog zakretanja u zavojima i automatskog prilagođavanja dugih/kratkih svjetala u noćnoj vožnji.

Motori su isti kao na starom modelu, uz neke izmjene na 2.2 i-DTEC motoru koje poboljšavaju ekonomičnost i smanjuju emisiju štetnih gasova. Dizelski 2,2-litarski i-DTEC sa 150 KS sada emitira 138 g CO2/km, odnosno devet grama manje u kombinaciji sa šesterobrzinskim ručnim mjenjačem kod karoserijskog sedan modela, a 11 grama po kilometru u kombinaciji sa automatskim mjenjačem. Prodaja započinje tokom aprila, mada nama to puno ne znači.