Categories
Novosti Sport

RBR preko Facebooka traži pomoć za izbor novog vozača

463403_304524412991364_258825573_oInformacione tehnologije sve više postaju bitnije u našem životu, mada su u drugim dijelovima svijeta nezaobilazne i koriste se u mnoge svrhe. Toga je svjestan i F1 Red Bull Racing, koji je za svoje fanove organizirao zanimljiv izbor. Naime, svi fanovi ove F1 ekipe imaju mogućnost da svojim glasovima izaberu drugog vozača ove ekipe za sezonu 2014., koji će naslijediti Marka Webbera

Naravno, poligon za izbor je Facebook, gdje fanovi imaju mogućnost da odaberu između tri kandidata. To su već dosta puta spomenuti Kimi Raikonnen, te vozači Toro Rosso ekipe Daniel Ricciardo i Jean-Eric Vergne. Upitan da prokomentira ovaj izbor, te činjenicu da li uopšte zna da je u užem izboru red Bulla, Finac je u svom stilu odgovorio da su ga novinari isto pitanje pitali i prije četiri dana, te da se još ništa nije promijenilo.

Inače, u nekim kombinacijama se spominjalo da četvrti vozač izbora bude i Jenson Button, koji trenutno naporno radi da izvuče ekipu McLarena iz krize, a Britanac je rekao da je čuo za takve kombinacije, ali da misli da će loša forma McLarena uskoro proći.