Categories
Noviteti Novosti

Redizajn za Opel Insigniu (foto)

insigniaNovom Opel Insignijom, koja će imati svoju svjetsku premijeru na 65. frankfurtskom sajmu automobila (od 12. do 22. septembra 2013.) Opelova modelska ofenziva prelazi na sljedeći nivo. Novi snažni i ultraučinkoviti motori sa direktnimubrizgavanjem poput turbo dizelskog s emisijom od 99 te benzinski turbo agregat nove generacije dodatno proširuju ionako bogat portfelj motora. Ova vrlo niska emisija ispušnih plinova svrstava novi dvolitreni turbo dizelski motor u A+ energetsku klasu efikasnosti. Obje izvedbe motora (88kW/120KS i 103kW/140KS prema EG Nr.715/2007) u izvedbama karoserije sa četiri i pet vrata, ručnim mjenjačem sa šest brzina i start/stop sistemom troše samo 3,7 litara goriva na 100 pređenih kilometara u kombiniranom ciklusu (Sports Tourer: 3,9 l/100 km). Takva potrošnja čini Opel Insigniju 2.0 CDTI najefikasnijim dizelskim automobilom u svojoj klasi.

Što se tiče dizajna, na prednjem dijelu sada se nalazi kromirana rešetka visokog sjaja, koja je šira i niža nego prije. Prečka na kojoj se nalazi Opelov logotip uža je i sada sadrži krilca koja predstavljaju vizualnu poveznicu s redizajniranim prednjim svjetlima. Ovisno o paketu opreme, prednja svjetla mogu dolaziti s biksenonskim sijalicama i sigurnosnim sistemom svjetala AFL+. Sva prednja svjetla dolaze u crnom kućištu visokog sjaja s naglašenim kromiranim detaljima usklađenima s korištenim naprednim tehnologijama. Među prednjim su svjetlima iz bogatijih paketa opreme prepoznatljiva svjetla za dnevnu vožnju u obliku krila sa štedljivim LED sijalicama. Umeci u donjem prednjem dijelu dizajnirani su tako da se čine tankima i širokima radi naglašavanja veličine rešetke. Svjetla za maglu dolaze sa širokim crnim umetcima i kromiranim detaljima.

Izgled bočnih strana nove Insignije u limuzinskoj i hatchback izvedbi jasno se više razlikuju nego prije zahvaljujući jedinstvenom dizajnu poklopca prtljažnika i integriranog spojlera. Sve se te promjene odražavaju i u dizajnu stražnjeg dijela, koji je kod nove Insinije širih i nižih proporcija nego prije. Kromirana prečka visokog sjaja sada je smještena niže na poklopcu prtljažnika i na njoj se nalazi logotip. Ona se nastavlja do stražnjih svjetala te se na njoj nalaze tanka svjetla za vožnju unatrag. Dvodijelna stražnja svjetla koja se sastoje od stop-svjetala i klasičnih stražnjih svjetala izvedena su pomoću LED sijalica, a za sve karoserijske izvedbe karakterističan je dizajn svjetala u obliku oštrog krila.