Categories
Noviteti Novosti

Predstavljen 911 Turbo

car_photo_570802_25Porsche je oficijelno predstavio fotografije i detalje kultnog 911 Turbo. Svoje predstavljanje javnosti će imati na sajmu automobila u Frankfurtu ove godine. Ono što se zna je da najjači model “S” raspolaže sa 552 KS, ubrzanje do 100Km/h za 3,1 sec, max brzina od 315Km/h te krug na Nurburgringu – Nordschleife ispod 7m30s.

Pogon će kao kod njegovog prethodnika biti na sva četiri točka dok će za prijenos snage koristiti sekvencijalni mjenjač sa duplom lamelom i sedam brzina.

Sa novom generacijom dolazi i potpuno novi 3,8 litreni bi-turbo motor sa 513KS u “standardnoj” verziji koji je za samo jednu desetinku sporiji od 0-100km/h od “S” modela.

Još jedna pikanterija koja dolazi sa ovim modelom jeste upravljanje i sa zadnjim točkovima čime se povećava agilnost auta pri manjim brzinama i stabilnost pri skretanju u brzim krivinama. Turbo je od Carrera modela širi za 2,8cm, te dolazi sa potpuno aktivnim podešavajućim ovjesom naprijed i nazad. Točkovi su 20 inčni sa legurom aluminija sa centralnim zavrtnjem po uzoru na takmičarske varijante.

Cijene za britansko tržište kreću od 118 000 funti za standardni model, dok će za “S” model trebati istresti 140 000 funti. Prve isporuke se očekuju u septembru ove godine.

Dok Mujo i dalje priča o ekonomskoj krizi…