Categories
Novosti Vijesti BiH

Stigla dugoočekivana Škoda Rapid

SONY DSCNa bh. tržištu zvanično je predstavljena nova Škoda Rapid, vozilo koje je u ponudi ovog češkog proizvođača između Fabije i Octavije. Škoda Rapid je, kako je kazao Ibrahim Kaba, brend menadžer Škode, trebala u BiH biti predstavljena i ranije, no u ASA Autu nisu bili zadovoljni cijenama koje je predložio proizvođač.

“Pregovarali smo dugo sa Mladom Boleslavom i tek kada smo dobili cijene koje su iznimno konkurentne na bh. tržištu, odlučili smo Rapid prezentirati u BiH“, rekao je Kaba.

Rapid je potpuno novi model koji je dizajniran u Škodinom studiju i kako je rečeno na predstavljanju, od centralnog je značaja za strategiju rasta češkog proizvođača. Sa Rapidom Škoda želi novi rast, a zanimljivo je da se, kada je u pitanju svjetsko tržište, BiH nalazi na trećem mjestu po ukupnom broju prodatih primjeraka.

“Stoga su u Škodi posebnu pažnju posvetili našem tržištu, gdje do 2020. godine žele prodati skoro 5.000 ovih modela”, kazao je Senad Trnka, marketing menadžer Škode u BiH.

Cijene Rapida kreću se od 20.115 do 30.774 KM, a vrijedi istaći da već osnovni model, pokretan novim 1.2 TSI motorom u serijskoj opremi ima gotovo sve što je potrebno prosječnom vozaču, dakle, ABS, klimu, zračne jastuke, električni paket, radio sa MP3 CD-om…Uz četiri godine garancije, ASA je također pripremila i kreditnu te leasing liniju za kupovinu novog Rapida.