Categories
Novosti

Za SEAT nema krize

Kriza na španskom tržištu nije imala uticaja na SEATove planove za rast, niti je ugrozila njegovu budućnost. Španski proizvođač automobila je u 2010.godini zabilježio rast od 14 posto zahvaljujući povećanju prodaje i traženosti njegovih proizvoda na tržištu. Ova kćerka firma Volkswagena ostvarila je promet od 4, 6 milijardi Eura u odnosu na 4,1 milijardi Eura u prethodnoj godini. Takođe  je uloženo 518 miliona Eura, tj. 11 miliona više nego u prethodnoj godini, kako bi se postavili čvrsti temelji za budućnost.

“Pred SEAT-om je svijetla budućnost . U ovoj godini ćemo zabilježiti napredak u rezultatima, prodaji i proizvodnji “ rekao je James Muir, presjednik SEAT-a.

SEAT je u 2010.godini na globalnom nivou isporučio jedan posto ( 340,000 komada) više, dok je na španskom tržištu po prvi put nakon 31 godinu postigao lidersku poziciju.

Tokom narednih nekoliko godina nastavit ćemo da radimo na pozicioniranju marke i ulazit ćemo na nova tržišta poput Kine. Takođe namjeravamo u 2012.godini lansirati četiri nova modela, što nikada do sada nije bio slučaj“ rekao je James Muir.