Categories
Noviteti Novosti

FIAT noviteti za SAD (foto)

FIAT u Los Angeles dovodi pregršt noviteta, a kao najvažniji model izdvaja se 500 L, koji dolazi u standardnoj verziji i u verziji Trekking. Obje verzije u SAD dolaze sa 1,4 litarskim četvorocilindričnim turbobenzincem sa 160 KS i 250 Nm, a izbor mjenjača se svodi na šestostepeni manuelni i mjenjač sa dvostrukim kvačilom. Trekking se razlikuje od standradne verzije 500L, koja je također nešto drugačija od evropske verzije, po dodatnim zaštitnim plastičnim dijelovima na karoseriji i povišenim klirensom. Očekuje se da će ovi modeli poboljšati prodaju FIAT-a na sjevernoameričkom tržištu, gdje bi ove godine moglo biti prodano oko 50.000 modela 500.

Kad već govorimo o modelu 500, u Los Angelesu je FIAT zvanično predstavio njegovu električnu verziju i model 500C Abarth. Električni 500 pokreće elektromotor sa 111KS, dok će autonomija sa jednim punjenjem baterija iznositi do 160 kilometara. Za ovaj model su dostupne razne personalizacije, kao i upravljanje sistemima vozila putem iOS i Android uređaja. Ovaj model FIAT ne namjerava prodavati u Evropi, a prodaje ovog modela će prvo u SAD početi u Kaliforniji.

Abarth 500C je kabriolet verzija najjače verzije modela 500, koji pokreće 1,4 litarski turbobenzinac sa 160 KS. I ovaj model bi trebao poboljšati prodaju Abartha, jer su standardne verzije Abrath 500 već odavno rasprodate i lista čekanja na ovaj automobil je jako duga.