Categories
Novosti

Mercedes primio 90.000 narudžbi za novu A klasu

Prodaja novog Mercedesa A klase startovala je veoma dobro, uprkos ekonomskoj krizi u Evropi. Otkako je tokom ljeta ove godine njemački proizvođač počeo primati narudžbine za ovaj model, za kupovinu nove A klase do sada se odlučilo gotovo 90.000 budućih vlasnika. Da je reč o impresivnom rezultatu za jedan automobil iz premijum segmenta govori i poređenje sa brojem do sada naručenih primjeraka novog VW Golfa.

Volkswagen je počeo da prima narudžbine za Golf 7 par meseci kasnije u odnosu na Mercedes, dok je zvanična prodaja u Njemačkoj krenula početkom novembra, a do sada je u Evropi naručeno oko 40.000 novih Golfova. Rezultate prodaje nove A klase iznio je nedavno izvršni direktor kompanije Daimler Dieter Zetsche. Tom prilikom on je saopštio i da očekuje da će Mercedes 2012. godine povećati globalnu prodaju svojih vozila za pet procenata u odnosu na rezultat iz 2011.godine, kada je kupcima širom svijeta isporučeno 1,28 miliona automobila sa trokrakom zvijezdom.

Daimlerov dugoročni cilj je da do kraja decenije udvostruči ukupnu godišnju prodaju automobila marki Mercedes i Smart, koja bi prema tom planu 2020. godine trebalo da iznosi 2,6 miliona jedinica.