Categories
Novosti Vijesti BiH

Svečana premijera Lexusa CT200h u Sarajevu

Iako je nekolicina probranih bh. novinara još u septembru prošle godine imala priliku ići na pretpremijeru modela Lexus CT200h u Zagrebu, ipak smo i sinoć bili prisutni na grandizonoj promociji ovog modela u sarajevskom restoranu Boulevard. Ovoj prezentaciji su prisustovali zvanice iz javnog života, koje su iskazali veliki interes za ovaj model. Uskoro se očekuje zvanična premijera za bh. novinare, kada ćemo saopštiti više detalja o cijeni i tehničkim detaljima, a do tad vam prenosimo atmosferu sa sinoćnjeg događaja.

 

 

Sa svojom elegantnom, dugačkom linijom krova, širokom pojavom i modernim dizajnom, CT 200h iz svakog ugla izgleda mlađe, snažnije i dinamičnije od bilo kojeg Lexusa prije njega. Sa unutrašnjošću dizajniranom prema potrebama vozača, CT 200h nudi kvalitetu, udobnost i inovacije koje jedan Lexus mora da ima. Prisutni nisu krili oduševljenje ovim revolucionarnim modelom.

„Izuzetno nam je zadovoljstvo što smo na tržištu BiH predstavili novi Lexusov model.  Lexus CT 200h je potpuno revolucionaran automobil, čiji sofisticirani, potpuno hibridni sistem osigurava gotovo bešuman ugođaj vožnje, sa vodećim u klasi ekološkim performansama i potrošnjom bez premca. Dinamičan i zabavan za vožnju, kreiran za one koji su ekološki svjesni, ali ne žele smanjiti svoja očekivanja, CT 200h nudi kvalitetu, profinjenost i luksuz koje Lexus čine poznatim“, istaknula je Maja Đozo-Viteškić, voditelj marketinga i odnosa s javnošću Toyote u BiH.

Atraktivnu prezentaciju revolucionarnog Lexusovog modela, upotpunila je karizmatična voditeljica Emina Delić. Gosti su se uz delicije i piće nastavili družiti do kasno u noć, a za odličnu atmosferu i raspoloženje pristunih pobrinuo se  DJ koji je muzičkim odabirom držao podij za ples zauzetim tokom večeri, koja se neće brzo zaboraviti.  Lexus je prezentacijom modela CT 200h započeo „tihu revoluciju“ u BiH, te ukazao na novi načina življenja.