Categories
Novosti Vijesti BiH

Prevent će šiti presvlake za BMW modele

Prevent u Bosni i Hercegovini ulazi u novi projekt proizvodnje automobilskih presvlaka za BMW, a radi se se o modelima iz serija 1 i 3 za koje će Prevent u Zenici dnevno proizvoditi i do 400 garnitura autopresvlaka i osigurati posao za 150 uposlenika. Rezultat je to nedavne posjete  visoke delegacije BMW AG Preventovim pogonima u Zenici, gdje su se uvjerili u kvalitet njihovih proizvoda.

Trenutno se u Bosni i Hercegovini proizvode presvlake za ručicu ručne kočnice u BMW vozilima. BMW godišnje proizvede oko 1,4 miliona automobila na 14 lokacija u svijetu od čega je najveći broj namijenjen za evropsko trzište. Prevent grupacija u Bosni i Hercegovini je vodeći izvoznik tri godine zaredom, partner je renomiranih svjetskih proizvođača automobila, a osim kože i automobilskih presvlaka proizvodi kočione diskove, zaštitnu opremu i brodove.

Konstantnim ulaganjem u razvoj i zapošljavanje Prevent ostvaruje poslovnu stabilnost i osigurava dugoročne projekte koji doprinose razvoju bh. ekonomije, saopćeno je iz Preventa.