Categories
Noviteti Novosti

Nova Toyota Auris

Kao što je bilo i očekivano, Toyota je prikazala fotografije nove generacije Aurisa, nakon što su na internet procurile fotografije sa testiranja, ali i fotografije iz oficijelne brošure ovog modela. Novi Auris predstavlja novi dizajnerski pravac za Toyotu pod nazivom Smart Dynamism, a kojeg odlikuje nešto agresviniji i oštriji dizajn, nego što je to bio slučaj sa prethodnim modelom. Novi Auris je 50 milimetara niži i 30 milimetara duži u odnosu na prethodnu generaciju, dok je i vozačka pozicija niža za 40 milimetara.

Enterijer je također potpuno novog izgleda, a novina je i povratak ručice mjenjača na konvencionalno mjesto. Novi Auris je također i prostraniji, pa će putnici imati više prostora za noge, dok će prtljažnik imati zapreminu od 360 litara. Što se tiče motora, ulazni će model pokretati 1.3 benzinski motor, a slijedit će ga 1.6 benzinac. Isprva će biti dostupan samo 1,4-litreni dieselaš, ali otprilike godinu dana kasnije pridružit će mu se BMW dizlaši kao dio joint-venture saradnje između Toyote i bavarskog proizvođača. Hibridni će model biti unaprijeđena verzija sadašnjeg, a pogonski će sklop i dalje činiti 1.8 benzinski motor, električni motor i nikl-metal hidridne baterije.

One reply on “Nova Toyota Auris”

[…] Poznato je da Toyota u Pariz dovodi novu generaciju Aurisa, a ono što je sad poznato, a što smo već najavili na ovoj stranici, da će biti predstavljena i karavanska verzija ovog modela. Također, osim karavana, Toyota će predstaviti i detaljno obnovljeni Verso, koji će imati isti vizuelni identitet kao Auris i Auris Touring i dobit će dotjeranoi 2.0 D4-D motor. O novoj Toyoti Auris više možete pročitati ovdje. […]

Comments are closed.