Categories
Novosti

Nova sjedišta za Astru OPC

Nova Astra OPC, najsnažnija Astra svih vremena, dolazit će s vrhunskim sportskim sjedištima. Nova sjedišta su spremna za svjetsku premijeru tog kompaktnog sportskog kupea 6. marta na Međunarodnom sajmu automobila u Ženevi. Oba prednja sjedišta povećavaju sportsku i dinamičnu komponentu iskustva vožnje time što su napravljena od ultramodernog materijala male mase, nude spuštenu poziciju za sjedenje i poboljšanu bočnu podršku.

OPC (Opel Performance Center) inženjeri koristili su novu podlogu u školjci sjedišta, čime je dobivena 45 posto manja masa u odnosu na uobičajenu školjku. Podloga je punjena kompozitnim materijalom sastavljenim od poliamida i fiberglasa. Taj novi materijal istovremeno je prilagodljiv i snažan pa zbog toga može biti jako tanak, svega jedan do dva milimetra.

 

„Opel je prvi proizvođač automobila na svijetu koji koristi ovaj materijal u školjkama automobilskih sjedišta iz masovne proizvodnje“, rekao je Armin Rossmann, voditelj razvojnog odjela za OPC sjedišta. “Najsnažnija Astra svih vremena zaslužuje najbolje tehnologije u svim područjima.“

Sjedišta su sada spuštena 17 milimetara u odnosu na ona u Astri GTC kupe te čak 40 mm u odnosu na uobičajenu Astru, pa vozač i suvozač sada mogu uživati u još sportskijem osjećaju.