Categories
Novosti

DEKRA hvali i Ford

Četiri Fordova modela odnijela su nagrade za pouzdanost – za tri modela to je druga uzastopna pobjeda. Nagrađeni su Fiesta, S-MAX, Galaxy i Kuga koji su nadmoćno pobijedili konkurenciju, što se tiče broja i težine prijavljenih nedostataka. Nagrade prema Izvještaju o polovnim vozilima dodjeljuje DEKRA, njemačka agencija za procjenu kvaliteta i izdavanje certifikata. Rezultati su prikupljeni tokom kontrolnih pregleda 15 miliona vozila u Njemačkoj u protekle dvije godine.

Fiesta i Kuga su se našli na samom vrhu kategorije malih odnosno SUV vozila sa manje od 50.000 km na brojaču sa indexom od 95.3 posto odnosno 94.7 posto. S-MAX i Galaxy dobitnici su u MPV klasi za vozila sa velikom pređenom kilometražom, između 100.001 – 150.000 kilometara s indeksom 66.1 posto.

Dr Thomas Hochkirchen, stručnjak za kvalitet Forda u Evropi izjavio je da su nagrade rezultat stalnog unapređenja pouzdanosti.

“Kupci automobila izuzetno uvažavaju DEKRU i posebno smo ponosni na te nagrade iz stvarnog sveta. One dokazuju da naš kvalitet i pouzdanost kreću iz dvorišta i traju tokom desetina hiljada, pa čak i stotinama hiljada kilometara”, rekao je Hochkirchen.