Categories
Novosti Tehnika

Još jedno priznanje za sigurnost Volvo modela

Volvo bezbednost_48180_1_5Liderska pozicija Volvoa na području automobilske bezbjednosti ponovo je dobila priznanje – i to novim test programom američkog Osiguravajućeg instituta za bezbjednost saobraćaja (IIHS). Ovaj institut je, naime, sproveo provjeru sistema koji pomažu kod prevencije frontalnih sudara. Oba testirana Volvo modela S60 i XC60 osvojili su najveću moguću ocjenu – izvrstan – uz opasku da jedino Volvo od svih 74 testiranih vozila nudi standardno ugrađen City Safety sistem zaštite od sudara.

„Pozdravljamo odluku većine bezbjednosnih instituta da u svoje test programe uključe i sisteme za spriječavanje saobraćajnih nezgoda. To kupcima daje bolji uvid u prednosti sistema automatskog kočenja, a pomoći će implementaciji ovih tehnologija u automobile budućnosti“, izjavio je Thomas Broberg, stariji savjetnik za bezbjednost pri Volvo Car grupaciji.

Novi IIHS-ov test sistema za prevenciju sudara biće inkorporiran u nagradu ovog renomiranog instituta Top Safety Pick 2014. Test uključuje nalet na vozilo koje vozi ispred pri brzinama od 20 i 40 km/h, a dodatni bodovi se daju vozilima koja posjeduju upozorenje na frontalni udarac.

11 replies on “Još jedno priznanje za sigurnost Volvo modela”

Comments are closed.