Categories
Novosti Tehnika

Novi motori za Opel modele

opel 1.6 sidiLinija modela Opel Astra, Zafira Tourer i Cascada kabriolet su prvi modeli koji će iskoristiti prednosti uvođenja novih motora i sistema prenosa u veliki program razvoja pogonskih grupa, kroz koji će 80 posto portfolija Opelovih motora biti obnovljeno do kraja 2016. godine.Tri potpuno nove linije motora – u okviru kojih je razvijeno 13 raziličitih motora – i niz novih prenosnih mehanizama uvest će najnovije tehnologije i performanse vodeće u klasi u širok opseg Opelovih proizvoda.

Program počinje pojavom novih 1.6-litarskih turbo motora, koji su prvi izdanak nove generacije linije benzinskih i dizel motora srednje veličine. Oni su fokusirani na to da pruže odgovor na rastuću potražnju za ‘umanjenim’ pogonskim jedinicama, nudeći veliku snagu i obrtni momenat sa smanjenom potrošnjom goriva i emisijom CO2. I jedno i drugo definisano je jačinom snage i nivoima prefinjenosti koji su vodeći u klasi.

Novi 1.6 SIDI Turbo benzinski motor razvija170 ks i 280 Nm obrtnog momenta (uključujući funkciju overboost), što je 12 posto više u odnosu na najbližu konkurenciju. On je sada na raspolaganju u liniji modela Astra (GTC, heatchback sa 5 vrata, sedan i Sports Tourer), na Zafiri Tourer i novom kabrioletu Cascada.

Novi 1.6 CDTI motor sa 100 kW/136 ks, Opelov prvi, potpuno aluminijumski dizel motor, je bez premca u klasi po snazi po litru sa 85 KS. On debituje na modelu Zafira Tourer 2013. godine, a vremenom će biti uveden i u druge Opelove modele. Oba motora se kombinuju sa sledećom generacijom ručnih menjača, koji postavljaju standard vrhunskog kvaliteta mijenjanja brzina u odnosu na ponudu konkurencije.

6 replies on “Novi motori za Opel modele”

Comments are closed.