Categories
Novosti

Maserati utrostručio svoju prodaju

Maserati Quattroporte 2221Izgleda da je Maseratiju krenulo još bolje, jer je objavljena vijest da je do kraja jula ove godine, Maserati imao 17.000 narudžbi za svoje modele, što je gotovo tri puta više od prodatih automobila tokom 2012. godine. Ova kompanija je tokom prošle godine prodala 6.288 automobila, a Sergio Marchionne je najavio da bi Maserati do kraja 2015. godine trebao prodavati 5o.000 godišnje.

Mnogi su ismijali ovaj plan, ali sada se pokazuje da on i nije tako nerealan, pogotovo kada se uzme u obzir da Maserati uskoro predstavlja i svoj prvi SUV Levante. Iako podaci za avgust još nisu objavljeni, pretpostavlja se da bi ta cifra na kraju ovog mjeseca mogla iznositi skoro 20.000 narudžbi. Najviše narudžbi stiže iz SAD, ali i Kina u posljednje vrijeme prati ovu zemlju u stopu.

Gledano po modelima, prednjače narudžbe za novi Quattroporte, a noviji model Ghibli tek treba da dobije svoj zamah u narudžbama. Kako mnogi analitičari predviđaju, uspjeh Maseratija bi trebao pomoći i ponovnom lansiranju modela Alfa Romeo u SAD, jer će ova marka dijeliti tehnologiju sa Maseratijem.

5 replies on “Maserati utrostručio svoju prodaju”

Comments are closed.