Categories
Novosti Vijesti BiH

Prevent će proizvoditi presvlake i za Daciu

DSC01113Iako se mnogi kod nas kunu da je naša zemlja plodno tlo autoindustrije, posljednja dešavanja, poput abnormalnog ulaganja svjetskih autokompanija u Srbiju, te mogući prestanak proizvodnje Cimosa u BiH, kao i gubitak proizvodnje presvlaka za Porsche od strane Preventa, dokazuju da ipak sve nije tako kako se čini.

Ipak, Prevent, iako to mnogi osporavaju, trenutno je najveća i najbolja domaća kompanija koja se bavi proizvodnjom dijelova za autoindustriju. Upravo iz ove kompanije dolazi informacija da Prevent uskoro počinje sa proizvodnjom presvlaka za Daciu. Kako je za portal ekapija.ba rekao Kenan Nalbantić, izvršni direktor Preventa, krajem godine počinje proizvodnja za ovu rumunsku kompaniju.

“Zadovoljstvo nam je najaviti novi projekat za koji će Prevent u BiH prvi put proizvoditi autopresvlake. Radi se o modelu Dacia Logan Sedan, a početak proizvodnje je planiran za kraj godine. Autopresvlake za ovaj model šit će se u Zenici i planirano je da na istom bude angažovana oko 150 zaposlenika. Dnevna proizvodnja za ovaj model izosi oko 300 garnitura autopresvlaka, odnosno kompletnih automobila. Na ovaj način, osigurat ćemo da ranije pomenuta optimiranja budu samo kratkoročna”, rekao je Nalbantić.

Sve u svemu, lijepa vijest za mnoge, a vjerujemo kako ljudi iz Preventa neće stati na ovome.

4 replies on “Prevent će proizvoditi presvlake i za Daciu”

Comments are closed.