Categories
Novosti Tehnika

Nova verzija 1.0 Ecoboost motora za Focus

Focus EcoBoost_3Ford Motor Company najavio je novu verziju 1.0-litarskog EcoBoost Focusa koji će biti prvi benzinski porodični automobil u Evropi sa emisijom gasova od 99 g/km.

Focus 1.0 EcoBoost biće vodeći u klasi po potrošnji goriva (4,3 l/100km). Opremljen specijalno kalibriranim i višestruko nagrađivanim EcoBoost motorom sa 100 KS, biće opremljen i Ford ECOnetic tehnologijom, koja uključuje pneumatike s ultra niskim otporom kotrljanja, jedinstvenu aerodinamiku ispod automobila te revidiranu transmisiju, koja će doprinijeti da Ford Focus, kada se pojavi u prodaji početkom sljedeće godine, ponudi do sada najekonomičniji porodični automobil sa benzinskim motorom.

“Prije samo par godina tek nekolicina ljudi mogla je pomisliti da je moguće da srednje veliki automobil sa benzinskim motorom može da savlada barijeru CO2 ispod 100 g/km, istakla je Barb Samardzic, potpredsjednica za razvoj proizvoda u Ford Evropa. “Jednolitarski EcoBoost mijenja očekivanja o tome šta može da isporuči benzinski motor, okrećući ih naopako.”

Fordov 1.0-litarski motor – proglašen Međunarodnim motorom godine 2012. i 2013. – omogućava novoj verziji da bude snažnija od prve generacije Ford Focusa sa 1.6-litarskim motorom od prije desetak godina, dok je emisija CO2 manja za 47%.

2 replies on “Nova verzija 1.0 Ecoboost motora za Focus”

Comments are closed.