Categories
Novosti Sport

Sebastian Loeb demolirao rekord Pikes Peaka

ku-xlargeIako su mnogi znali da će Sebastian Loeb oboriti rekord Pikes Peaka, ni u ludim snovima nije se moglo znati da će Francuz imati vrijeme koje je prije nekoliko decenija izgledalo kao naučna fantastika. Francuzu je danas uspjelo da postigne vrijeme od osam minuta i 13 sekundi, što je čak više od minute i pol, u poređenju sa prošlogodišnjim rekordom Rhyesa Millera.

Da, sada će mnogi reći da su to već znali, ali recimo i Miller je ove godine značajno popravio svoj rekord, ali i dalje zaostaje za Loebovim rekordom za čitavu minutu i jednu sekundu.

“Bio je to dug i naporan put, i sada osjećam veliko olakšanje što sam uspio doći do cilja i privesti projekt kraju. Veliko mi je zadovoljstvo Peugeotu pružiti ovu pobjedu”, rekao je Francuz za medije i dodao kako je znao da je sposoban za vrijeme od 8:50 ili 8:20, ali da nije ni sanjao da će ostvariti vrijeme koje je ostvario.

Skromno, rekli bismo, ali uzimajući u obzir da ni Pikes Peak nije više ono što je bio, ovakav rezultat je očekivan, jer nije isto voziti na asfaltu i na šljunku, ali opet, Loebu ide kapa do poda. Međutim, samo je jedan Ari Vatanen. 🙂