Categories
Novosti

Objavljene cijene Corvette Stingray

2014-Corvette-C7-23[5]Chevroletov novi sportski automobil Corvette Stingray stiže u prodajne salone diljem Europe u jesen 2013. godine. U Njemačkoj, cijene za kupe verziju sedme generacije Corvette kreću se od 69.990 eura. 

Standardna oprema Corvette Stingray uključuje sportski paket Z51 koji obuhvaća:

  • poboljšan aero-paket za pojačavanje stabilnosti pri visokim brzinama
  • elektronički diferencijal s ograničenim proklizavanjem
  • posebne amortizere, opruge i stabilizatore
  • poseban omjer stupnjeva prijenosa za bolje performanse
  • sustav podmazivanja sa suhim karterom, hlađenje diferencijala i mjenjača
  • veće prednje (19×8,5 inča) i stražnje (20×10 inča) naplatke i gume
  • veće prednje (345 mm) i stražnje (338 mm) kočnice

Nadalje, Z51 paket uključuje najnoviji sustav magnetski podesivog ovjesa (opcija u SAD-u) posebno prilagođenog europskim cestama, kao i PTM (performance traction management) sustav te sportski ispušni sustav.

“Corvette već generacijama inspirira milijune ljudi, a ni novi Stingray nije u tome iznimka. Napredak dizajna i tehnologije omogućio nam je da proizvedemo automobil koji će obilježiti desetljeće i nadmašiti očekivanja kupaca,” rekla je Susan Docherty, predsjednica i izvršna direktorica za Chevrolet i Cadillac Europe. “Corvette Stingray parira konkurenciji kada su u pitanju performanse, a uz to je cjenovno pristupačniji. Stingray je više od običnog automobila, namijenjen je vozačima koji misle ozbiljno i koji žele osjetiti čisti užitak koji poistovjećujemo s imenom Corvette.”

Snagu će razvijati novi 6,2-litarski V8 motor LT1 u kombinaciji s ručnim mjenjačem sa sedam brzina i funkcijom Active Rev Matching koja predviđa stupanj prijenosa i u skladu s time  prilagođava brzinu motora za glatko mijenjanje brzina. Motor razvija 460 KS (343 kW) pri 6.000 okretaja u minuti uz okretni moment od 630 Nm pri 4.600 okretaja sa sportskim ispušnim sustavom.* Stingray je postigao najvišu snagu ikada zabilježenu za automobil Corvette. Očekuje se ubrzanje do 60 mph (97 km/h) za manje od 4 sekunde i ekonomičnija potrošnja goriva.

Osim toga, Corvette Stingray koristi novi revolucionarni Chevrolet MyLink radio s dva 8-inčna zaslona (uz mogućnost osobnog prilagođavanja zaslona), USB ulazom, ulazom za SD karticu i Aux priključkom, kao i pomičnim središnjim zaslonom iza kojeg se može spremiti uređaj.