Categories
Novosti

Euro-NCAP: Samo tri zvjezdice za Mercedes Citan

mercedes-citan-gets-mediocre-3-star-euro-ncap-rating-video-58410-7Veliko iznenađenje predstavlja vijest da je nedavno Mercedes-Benz Citan osvojio samo tri zvjezdice na Euro-NCAP testu. Kao što je poznato, Citan je dizajnerski dotjeran i bogatije opremljen Renault Kangoo. Ovaj model je jedan od modela koji je nastao u saradnji Daimlera i Renault-Nissana, koja će uskoro rezultirati novim Smartom i jednako koncipiranim malim Renaultom, potom budućim zajedničkim kompaktnim SUV modelom..

Citanu se zamjera loša zaštita pješaka, te rizik ozljeda vozača i suvozača, zbog neprilagođenog izgleda prednje armature te nemogućnosti da zračni jastuci pruže potpunu zaštitu. Kritizirana je i otpornost na bočni udar, što ostavlja i najlošiji dojam, posebno na spoju centralnog nosača krova i prednjeg ruba kliznih vrata. Također, zbog nemogućnosti isključivanja suvozačevog zračnog jastuka, dječje se sjedište ne može postaviti sprijeda u obrnutom položaju.

Još nema komentara iz Mercedesa, pogotovo kada se uzme u obzir da je Renault Kangoo, koji je testiran u istim uslovima, postigao četiri zvjezdice na ovom testu. Tek se očekuje testiranje Dacie Dokker, modela koji je dizajnerski također temeljen na Renault Kangoou.