Categories
Novosti Vijesti BiH

Hyundai obilježio 16. godina na bh. tržištu

HABH 1Šesnaest godina uspješnog poslovanja u Bosni i Hercegovini HYUNDAI AUTO BH obilježilo je otvaranjem novog modernog prodajno-servisnog centra na lokaciji Bare/Šip u Sarajevu koji se prostire na četiri nivoa veličine 6.300 m2 i sadrži prodajni salon, servisni centar, prodavnicu rezervnih dijelova, kancelarijski prostor kao i podzemnu garažu sa 150 mjesta. Radovi na objektu započeli su u septembru 2011. a završeni su u decembru 2012. godine.

Prodajno – servisni centar HYUNDAI AUTO BH u Bosni i Hercegovini izgrađen je po posljednjim korporativnim standardima, zadovoljava sve ekološke propise i norme i u potpunosti ispunjava karakteristike energetski efikasnog objekta. Prepoznati kao kompanija koja je u potpunosti spremna udovoljiti potrebama klijenata i pružiti im maksimalnu podršku, ovaj korak bio je logičan slijed događaja i vrijednost više svim starim i novim vjernim kupcima Hyundai automobila.

Ovom prilikom direktor društva Hyundai Auto BH d.o.o., Mirza Juzbašić je istakao:

“ Potaknuti uspješnim rezultatima i povjerenjem koje nam kupci godinama ukazuju odlučili smo im dati vrijednost više i investirati 8 miliona KM u novi prodajno servisni centar. Kupovinom Hyundai vozila postajete članom Hyundai porodice za koju se mi brinemo i u mogućnosti smo udovoljiti svim zahtjevima. Ovim potezom pokazali smo da uz vrijednost i kvalitet koju imamo i u kriznim vremenima možemo biti uspješni i inovativni istovremeno nudeći bogatu i raznovrsnu gamu automobila, kao i drugih usluga koji proizilaze iz naše djelatnosti. “

U salonu su već izloženi svi aktuelni modeli, a servisni centar sadrži dijagnostičku radionicu, šest dizalica, vulkanizersku stanicu, autopraonicu i dvije mašine za punjenje klima uređaja sa gasom R-134 a, te novim ekološkim gasom 1234 yf. Jedina smo kompanija u BiH koja koristi ovu vrstu ekološkog gasa što predstavlja naš doprinos manjem zagađenju i samo je jedan od pokazatelja naše ekološke osviještenosti.

Dodatnu vrijednost Hyundai centra predstavlja stručno i educirano osoblje koje je proces edukacije prošlo u evropskom Hyundai centru u Ofenbahu i u potpunosti su osposobljeni pružiti maksimalnu podršku i uslugu svojim klijentima i zadovoljiti sve njihove potrebe. Veliki iskorak u poslovanju svakako predstavlja i rent-a-car koji se nalazi u sklopu novog centra, Međunarodnom aerodromu Sarajevo i glavnoj autobuskoj stanici u Mostaru i raspolaže sa preko 90 vozila.

Uprkos kriznim vremenima Hyundai je jedan od rijetkih automobilskih proizvođača koji je na globalnom nivou u godini recesije ostvario rast. Hyundai u Bosni i Hercegovini takođe planira rast i povećanje tržišnog udjela kako bi ostvario ulogu jedne od vodećih kompanija u Bosni i Hercegovini u branši autoindustrije.