Categories
Novosti Vijesti BiH

Nova Toyota Auris stigla u BiH

IMG_2267Danas je novinarima u Sarajevu predstavljena nova generacija modela Toyota Auris, koji je u proteklih nekoliko mjeseci izazvao veliku pažnju javnosti u svijetu. Novi Auris je ovim činom zvanično krenuo u prodaju u našoj zemlji. Sa novim izgledom enterijera i eksterijera, Auris je poptuni otklon od prethodne generacije.

Više o detaljima novog Aurisa smo pisali ovdje, kada smo prisustvovali svjetskoj promociji ovog modela u Portugalu. Od ovog modela se u najzahtjevnijoj kompakt klasi mnogo očekuje. U ovoj klasi vlada jaka konkurencija, ali nema sumnje da će se Auris svojim tehničkim i dizajnerskim detaljima nametnuti kao jedan od lidera C segmenta.

Po pitanju domaćeg tržišta, opravdanje dobre prodaje moglo bi ležati u povoljnim startnim cijenama ovog modela. Tako se za benzinsku varijantu sa 1,33 motorom treba izdvojiti manje od 26.000 KM, dok će dizelska varijanta sa 1,4 motorom i paketom opreme Luna imati cijenu od 29.100 KM. Više detalja o novoj generaciji Aurisa reći ćemo nakon skorog testa ovog modela.