Categories
Novosti Vijesti BiH

Dolaze li bolji dani za FIAT grupaciju u BiH?

Nakon što je ljetos u Banjoj Luci kompanija Marketauto otvorila novi prodajni salon FLAR (FIAT, Alfa Romeo i Lancia) grupacije, kao direktna franšiza kompanije FIAT Automobili Srbija, nedavno je u Sarajevu kompanija AFA Racing u Semizovcu kraj Sarajeva također otvorila salon vozila ove grupacije. Moglo bi se reći da je ovo dobar poslovni potez, jer sarajevska regija u proteklih nekoliko godina nije imala reprezentativan salon u glavnom gradu BiH.

Kao što je već poznato, kompanija AFA Racing je već godinama uspješan zastupnik brendova Toyota i Lexus,  a ovo je jedan od rijetkih slučajeva da neka kompanija krene sa multibrendingom, tačnije, sa prodajom automobila koji dolaze iz različitih autogrupacija. Novi FLAR salon se prostire na 400 kvadratnih metara i moderno je opremljen. Također, vode se pregovori da AFA Racing postane glavni importer FLAR vozila za BiH tržište.

“Srdačno Vas pozivamo da nas posjetite i upoznate nove FIAT, Lancia i Alfa Romeo modele koje karakteriše privlačan i šarmantan izgled, izvrsne tehničke karakteristike i pristupačne cijene koji nikoga ne ostavljaju ravnodušnim”, kaže Azra Ahmić, predstavnica kompanije AFA Racing.

Inače, otvaranju salona je prisustvovao i Marjan Kovačič, prokurist kompanije Autocommerce, kompanije koja je u proteklom periodu bila jedan od najvećih krivaca zbog čega je FIAT, jedini od autobrendova u BiH, u 2011. godini imao pad prodaje od preko 90 posto, u odnosu na 2010. godinu. Nadamo se da su brojne kritike javnosti u BiH, među kojima su bile i one sa našeg portala, konačno urodile plodom, te da će modeli FLAR grupacije, napokon, dobiti mjesto koje zaslužuju na bh. tržištu.

Foto: style.ba