Categories
Novosti Vijesti BiH

Novi Renault Clio na bh. tržištu

Novi Renault Clio je stigao na bosanskohercegovačko automobilsko tržište. Francuski gradski model je od predstavljanja prve generacije 1990. godine pronašao čak 11,5 miliona kupaca, a nova četvrta generacija piše novo poglavlje priče o popularnom mališanu. Novi Clio, nakon Twinga, u potpunosti predstavlja novi Renaultov dizajnerski jezik, sa naglašenom maskom hladnjaka i Renault znakom.

Novi Clio krasi nekoliko bitnih elemenata, prije svega senzualan i strastven stajling, uz opsežnu ponudu opcija za personalizaciju automobila, kako izvana, tako i iznutra. Tu su i pristupačne inovativne tehnologije, kao što su kamera za vožnju unazad, ulazak u vozilo bez upotrebe ključa, R-Sound aplikacija, Bass Reflex audio sistem, šestostepeni EDC mjenjač sa dvostrukim kvačilom, te R-Link – integrisani touchscreen tablet za internet komunikaciju. Sasvim očekivano, Clio nudi i mnogo zabave u vožnji, zahvaljujući bogatoj ponudi sposobnih i štedljivih motora, kao što je novi trocilindarski benzinac Energy TCe 90 i Energy dCi 90 dizelaš, koji u prosjeku troši tek 3,2 litre na 100 km.

Novi Clio u Bosni i Hercegovini starta cijenom od 18.999 KM sa PDV-om. Za tu cijenu dobija se model pokretan 1.2 litarskim 16v benzincem sa 75 KS i opremljen paketom Authentique, koji između ostalog nudi ABS, ESP, pomoć pri kretanju na uzbrdici, Renault karticu, LED dnevna svjetla, tempomat, elektrificiranje prozore i retrovizore, prednje i bočne zračne jastuke, te putni računar. Isti model sa sa dodatnim paketom Cool, koji donosi još i klima uređaj i Radio MP3 sa AUX, Bluetooth i USB konekcijom košta 19.999 KM sa PDV-om. Tvornička garancija u trajanju od 5 godina ili 100.000 pređenih kilometara se podrazumijeva.