Categories
Novosti

Napokon: VW pravi narodni automobil

Volkswagen je najavio lansiranje novog, jeftinijeg, popularnog modela koji bi trebalo da se pojavi u prodaji za dvije godine. Novi model namijenjen je kupcima saplićim džepom i to pre svijega tržištima zemalja u usponu kao što je Indija, objasnio je Bernd Osterloh, predsjednik Radničkog vijeća VW. Grupa eksperata koja radi na novom modelu treba do kraja godine da upravi VW predstavi projekat jeftinog vozila.

Njemački proizvođač automobila ima za cilj da do 2018. godine postane najveća svjetska kompanija ovog sektora sa više od deset miliona prodatih vozila godišnje.

“Kako bi postigli taj cilj potrebno je da lansiramo novi model namijenjen tržistima rastućih ekonomija koji će koštati između 5.000 do 10.000 eura”, ocijenio je Osterloh.

“Očigledno je da danas postoji praznina u našoj prodajnoj ponudi. Prisutni smo u luksuznoj klasi sa našim markama Bentley i Porsche, u premiumu sa Audijem, u visokoj i srednjoj klasi sa VW, Seatom, Škodom, ali ne i među automobilima namijenjenim širem sloju. Naši modeli su preskupi za pojedina tržišta rastućih ekonomija”, tvrdi jedan od potpredsednika kompanije VW.

One reply on “Napokon: VW pravi narodni automobil”

Comments are closed.