Categories
Novosti Vijesti BiH

Saradnja Petrola sa sportskim vozačima

Petrol BH Oil Company konstantno ispituje kvalitet svojih goriva i to ne samo u laboratoriji nego i na terenu sa potrošačima.  Nova generacija visokokvalitetnih goriva Q Max u Bosni i Hercegovini dobila je još jedno priznanje i to od Suada Hote, četverostrukog šampiona bh. brdskih utrka. Saradnja Petrol BH Oil Company i osnivača Autokluba “Hota Racing” traje već nekoliko godina, a njegov automobil za utrke “Lancia Delta HF Integrale” sa motorom koji ima više od 500 konjskih snaga od ove godine pokreće Petrol Q Max 100 gorivo.

„Prije desetak godina kada sam započeo karijeru u automobilskim utrkama nabavljao sam gorivo iz Austrije jer nisam mogao pronaći adekvatan kvalitet u BiH.  Ubrzo nakon toga sam odlučio probati Petrol gorivo i primjetio da je perfomans automobila bio na visokoj razini, a i moji takmičarski rezultati su pratili taj performans. Dodatni vjetar u leđa je postala i saradnja sa Petrol BH Oil Company i podrška od strane ove kompanije na mojim putovanjima do mjesta održavanja takmičenja i u samim utrkama. Q Max goriva, a posebno Petrol Q Max 100 sam testirao na otvorenom putu i primjetio da je potrošnja manja i do 3 litre na 100 kilometara, a motor je više nego spreman za pritisak na papučicu od gasa”, rekao je Suad Hota.

Petrol je na sve svoje benzinske pumpe u Bosni i Hercegovini uveo nova Q Max goriva, čiji kvalitet nadmašuje standarde na tržištu:  benzinsko gorivo Petrol Q Max 95, Petrol Q Max 100, dizelsko gorivo Petrol Q Max Eurodiesel i Autoplin LPG.